Thursday, May 3, 2012

a true love by a couple of birds


DIKATAKAN jutaan rakyat Amerika Syarikat dan Eropah menitiskan air mata melihat gambar-gambar ini.Kisah seekor burung betina terkapar di bumi dalam keadaan tubuh yang parah..


Pasangan jantannya membawa makanan kepada kekasih betinanya, dengan kasihsayang, terharu dan syahdu.


Si burung jantan sedang cuba memberi makan kepadanya, tapi apakan daya diluar kuasanya, tidak lama kemudian kekasih betina itu mati terkulai.Si burung jantan sangat terpukul bagir petir membelah bumi, namun dia tetap berusaha menggagahi mengangkatnya.


Si burung jantan akhirnya sedar juga, rupanya pasangan yang dicintainya telah mati. Si burung jantan 'menangis' di depan kekasih pujaannya yang telah terkapar kaku, telah pergi mendahuluinya.


Sambil berdiri di samping tubuh kekasihnya yang kaku itu, Si burung jantan berteriak, menjerit sedih sekuat hati...

 
Akhirnya Si burung jantan baru tersedar, yang pergi takkan kembali lagi. Yang dicintainya tetap meninggalkannya, tidak dapat hidup bersama lagi. Si burung jantan berdiri sedih, pilu dengan duka yang mendalam, bagai kaca terhenpas ke batu. Bagai bambu runcing tertancap di dada..

Pasangan burung ini difoto di suatu wilayah di negara Republik Ukraine. Masih ramaikah lagi ada rasa cinta begini di kalangan manusia?

COPYPASTE FROM OTHER PEOPLE BLOG (SHARE)

No comments: